اطلاع‌رسانی

بازدید مربیان شکوفه‌های بهار از نشر جمال

تصویر بازدید مربیان شکوفه های بهار از نشر جمال

روز پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ انتشارات جمال، میزبان میهمانانی از مهد شکوفه‌های جامعه الزهرا بود. این جلسه که با حضور مربیان و آموزگاران این مهد برگزار می‌شد، با نقد یک کتاب کودک درباره شیوه انتقال مفهوم راستگویی به کودکان توسط حجت الاسلام علی دنیایی شروع شد و این موضوع مورد بحث قرار گرفت.

سپس حجت الاسلام سبحانی‌نسب مدیر نشر جمال مباحثی را در خصوص نگاه صحیح تربیت و آموزش مطرح کرد و از مربیان محترم درخواست کردند که پرسش‌های خود را مطرح کنند.

پس از آقای سبحانی‌نسب، حجت الاسلام حیدری ابهری، نویسنده پرسابقه کودک مباحث خود را مطرح کردند. ایشان ضمن بیان این نکته که کسانی که به طور میدانی با بچه‌ها کار می‌کنند مسائل واقعی آنها را بهتر تشخیص می‌دهند و بهتر است جلسه به صورت پرسش و پاسخی ادامه پیدا کند افزودند:

گاهی بحث‌هایی مطرح می‌شود که این بحث‌ها هرچند درست است ولی به حل مسئله منتهی نمی‌شود. مثلا شما از فطرت صحبت می‌کنید ولی در میدان عمل به چیزهایی که برای فطرت مفید است اشاره نمی‌شود و چیزهایی که به فطرت لطمه می‌زند مورد گفتگو قرار نمی‌گیرد. سوال مردم این است که آیا ما برای فرزندمان موبایل بخریم یا نه؟ فلان کار را انجام بدهیم یا نه؟ فلان حرف را بزنیم یا نه؟ 

در این جلسه سوالات متنوع و متعددی از سوی شرکت کنندگان مطرح شد. مثلا کسی پرسید مقدار و میزان حفظ قرآن برای کودکان چقدر است؟

استاد محترم در پاسخ به این نکته اشاره کردند که در روایات، ما به تعلم قرآن دعوت و امر شده‌ایم ولی ارتباط با قرآن و قرآن‌آموزی لزوماً به معنای حفظ سنگین نیست، بلکه بچه‌ها می‌توانند به راحتی سوره های ریتم‌دار را حفظ کنند و نباید آنها را به حفظ کل قرآن اجبار کرد. سپس افزودند: برخی والدین که نگاه خاصی در تربیت دارند و تربیت را مساوی با حفظ قرآن می‌دانند باید توجیه شوند. قبل از ثبت نام جلسه‌ای با خانواده‌ها داشته باشید و محور و روش کار خود را به آنها بگویید تا ابهام‌ها و یا سوء تفاهم‌ها برطرف شود.

 درباره این که چگونه شادی برای بچه‌ها ایجاد کنیم موارد مختلفی مورد گفتگو قرار گرفت، مثل بازی، قصه‌های شاد، نمایش‌های عروسکی، حرکت‌های شادی‌آفرین و تشویق به استفاده از رنگ‌های شاد.  

در خصوص اجبار و یا عدم اجبار بچه‌ها به نماز سوال شد که در پاسخ، استاد گفتند تمرین به نماز به معنای اجبار به نماز نیست. بلکه لازم است و اشکالی هم ندارد.

استاد حیدری ابهری تاکید داشت که همه بار تربیت را روی دوش والدین نگذارید، زیرا خیلی چیزها خارج از خانه روی تربیت بچه‌ها تأثیر می‌گذارد: مدرسه، مهد کودک، موبایل، تلویزیون.

در انتهای برنامه شرکت‌کنندگان از نمایشگاه کتاب جمال بازدید کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *