پاسخ به سوالات کودکان

آموزش سواد مالی به کودکان

آموزش سواد مالی به کودکان: پول، خدا، بچه‌ها

معرفی کتاب آموزش سواد مالی به کودکان

 

کودک شما تا چه میزان با اقتصاد و مفاهیم اقتصادی آشنایی دارد؟ آیا نیاز است کودکان‌مان را با اقتصاد و دخل و خرج آشنا کنیم؟ این آشنایی چه ضرورتی دارد؟ بهترین وسیله‌ برای آموزش سواد مالی به کودکان کدام است؟

مثل همیشه، بهترین وسیله برای آموزش کودکان در این زمینه، کتاب است. کتابی که در این نوشتار قصد معرفی آن را داریم، به همین منظور نوشته شده است. این کتاب تحت عنوان «پول، خدا، بچه‌ها» به قلم آقای غلامرضا حیدری ابهری تالیف شده است. نشر جمال نیز کتاب را منتشر کرده است.

 

کودکان و سواد مالی

هر فردی که در یک جامعه زندگی می‌کند، نیاز دارد با اقتصاد و حساب و کتاب آشنایی داشته باشد. چرا که برای رفع نیازهایش باید با مردم داد و ستد و تعامل اقتصادی داشته باشد. نیاز به آموختن سواد مالی برای افراد جامعه یک ضرورت است.

از طرف دیگر، بهترین دوره برای آموزش نیز، دوره‌ی کودکی است. کودک می‌تواند مفاهیم پایه را به سرعت فرا بگیرد. پس چه بهتر است که آموزش اقتصاد و سواد مالی از سنین پایین که فرد استعداد بیشتری برای آموختن دارند، آغاز شود.

با آموزش سواد مالی به کودکان، آن‌ها را برای زندگی در آینده آماده می‌کنیم. این آمادگی باید به گونه‌ای باشد که کودک در عرصه‌ی اقتصادی راه و چاه را بازبشناسد. از این جهت، رویکرد دینی و اخلاقی نیز در این آموزش مهم است.

 

پول، خدا، بچه‌ها

 

آموزش سواد مالی به کودکان: پول، خدا، بچه‌ها

کتاب «پول، خدا، بچه‌ها»، با عنایت به موضوع آموزش سواد مالی به کودکان نوشته شده است. کتاب به شیوه‌ی پرسش و پاسخ نگاشته شده، یعنی مفاهیم اقتصادی به شکل پرسش مطرح شده‌اند و پاسخ گرفته‌اند. روایات مذهبی زیادی هم با موضوع اقتصاد در کتاب گنجانده شده‌اند.

باهم سرفصل‌ها و محتوای کتاب را بررسی می‌کنیم:

در فصل اول؛ نویسنده به معرفی مفهوم پول به بچه‌ها می‌پردازد. این که پول چیست و چه کارهایی را می‌شود با آن انجام داد. گذشته‌ی پول چگونه بوده است و چه کسی پول را درست می‌کند. درباره‌ی نظر اسلام درباره‌ی پول هم نکات خوبی در این فصل بیان شده است.

فصل دوم؛ درباره‌ی کسب و کار است. در این فصل، نکته‌های خوبی درباره‌ی شغل‌ها و راه‌های پول درآوردن برای کودک گفته شده است. نکته‌ی مهم این است که این نکات بیشتر با داستان‌هایی از معصومین (علیهم السلام) بیان شده است.

فصل سوم؛ فصل خرید و فروش است. در این فصل نکات و حکایاتی درباره‌ی بازار و خرید و فروش گفته شده است. بازار، روش خرید ، چانه زدن، گران‌فروشی و کم‌فروشی از مفاهیمی هستند که در این فصل توضیح داده شده‌اند.

فصل چهارم؛ از اسراف و صرفه‌جویی صحبت می‌کند. مثلا مفهوم اسراف و صرفه‌جویی را تعریف می‌کند. راه‌های دوری کردن از اسراف و رعایت صرفه‌جویی را معرفی می‌کند. حکایاتی از اسراف و صرفه‌جویی هم نقل می‌کند.

فصل پنجم؛ از کمک به فقرا سخن می‌گوید. کمک به فقرا و آداب این کار را برای بچه‌ها توضیح می‌دهد. به آن‌ها می‌گوید که چرا بعضی از مردم فقیر و نیازمند هستند و چرا باید به آنان کمک کنیم. درباره‌ی ثواب کمک به فقرا هم احادیثی نقل می‌کند.

فصل ششم؛ به پاسخ به پرسش‌های گوناگون اختصاص یافته است. به موضوعاتی که در فصل‌های پیش مطرح نشده بودند، در این فصل پرداخته می‌شود. مثلا درباره‌ی پول توجیبی، نذر و خیرات ، قرض و دیگر موضوعات.

فصل هفتم؛ زنگ ضرب‌المثل‌ها است. برخی مَثل‌ها که درباره‌ی اقتصاد در زبان فارسی رایج هستند، در این‌جا توضیح داده می‌شوند. در این فصل می‌خوانیم که مثلا «پول علف خرس نیست» یا «حساب حساب است کاکا برادر» یعنی چه!

کتاب «پول، خدا، بچه‌ها» جزو معدود کتاب‌هایی است که در زمینه‌ی آموزش سواد مالی به کودکان نوشته شده است. این کتاب با بیانی ساده و صمیمی، مفاهیم اقتصادی را به کودکان می‌آموزد. خواندن این کتاب، می‌تواند هوش مالی کودک را  فعال کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *